Bugünkü konuğum ingilizce eğitmeni ve dil koçu Gamze Çamurluoğlu.
Gamze İngiltere’de yaşıyor ve kurduğu şirketle dünyanın her yerine hizmet veriyor. Uzmanlık alanını, orta seviye İngilizceye sahip profesyonellerin daha akıcı konuşabilmelerini sağlamak ve kendi hikayelerini İngilizce olarak da paylaşabilmeleri için süreci kolaylaştırmak olarak belirlemiş. Herkesin bir ya da daha fazla dil blokajına sahip olduğunu fark etmesiyle de öğretmenliğini ”dil koçluğu/mentörlüğü” ile desteklemeye karar vermiş ve Dil Aktivasyon Programı’nı oluşturmuş.
Gamze sanki 40 yıllık bir öğretmenin tecrübesiyle anlatıyor dili ilerletmede yaşanan sorunları. Pratik yapma miti üzerinde bizi düşündürüyor. Söyleşimizin ikinci kısmında ise davranış bilimi ile harmanladığı çözüm önerilerinden bahsediyor.
Eğer siz de yabancı dilinizi ilerletmekte zorlanıyorsanız, doğru yolda olup olmadığınızı merak ediyorsanız Gamze’ye kulak vermenizi öneririm.
(02:46) İngilizceyi amaç olarak mı araç olarak mı görüyorsunuz? (04:39) Gamze’nin kariyer gelişimi (07:50) Neden İngilizcem hep aynı seviyede (11:30) Durum analizi (15:27) Pratik mi, performans mı? (24:30) Fogg Davranış modelinin ingilizce öğrenmeye uyarlanması (30:30) Hedefle uyumlu bir plan oluşturmak (34:23) Hedefi küçük parçalara ayırmak (37:38) İngilizce’yi yaşamak (46:02) Gamze’nin değer yaratma formülü
Gamze Çamurluoğlu’nun web sitesi
https://www.gklanguage.co.uk/