DYF Kitap Kulübü ile Momo

Değer Yaratmanın Formülü | Podcast Kitap Kulübü’nde Eylül ayında 21’inci buluşmamızda Michael Ende’nin Momo adlı kitabını konuştuk. Bu bölümde katılımcılarımızın kitaba ilişkin görüşlerine yer veriyorum.
Momo bir fantastik eser, terk edilmiş bir amfitiyatroda tek başına yaşayan yetim kız Momo kitabın kahramanı. Momo’nun en iyi yaptığı şey insanları dinlemek, bu sayede çok arkadaşı var. İnsanlar ona dertlerini anlatmaya geliyorlar ve oradan ayrılırken kendilerini çok iyi hissediyorlar. Momo ayrıca çocukların hayal kurmalarına, saatlerce oyunlar kurgulamalarına yardımcı oluyor. Ancak bir gün duman adamlar çıkageliyor. Bu duman adamlar insanların zamanından çalıyor ve giderek tüm şehri kontrolleri altına alıyorlar. Momo tek başına onlarla mücadele etmeye karar veriyor.

Aslında bir çocuk veya genç kitabı olarak görülse de yetişkinler arasında ilgi gören bir kitap olmuş. Özellikle pandemi sonrası dönemde kitabın mesajlarının çok daha etkili olduğu sonucuna vardık sohbetimizde.

Pandemide zaman durmuş gibi oldu ve biz kaybettiğimiz zamanın daha fazla ayrıdına vardık. Dünya evden çalışma ve hibrit sistemleri hararetle tartışıyor. Kitabın bize çağrıştırdıkları tabii zamanla sınırlı değil, dinlemek, empati, özgürlükler ve daha bir çok konuyu katılımcılarımız dile getirdiler.

Bu bölümde söz alanlar sırasıyla
Yasemin Parlak Demir, Aycan Acar Şahin, Seda YARALI, BURCU ULU, Arzu Karaahmetoğlu, Yavuz Abut, Talha Çelik, Gamze ÜRKMEZ, Alim Kucukpehlivan, Muge Irfanoglu

Bir Önemli Notum var: Kitap Kulübünde bir ilki gerçekleştireceğiz. Momo kitabı üzerine bir yaratıcı drama atölyesi yapacağız. Hafta içi bir akşam yaklaşık 1,5 saatlik Zoom üzerinden yapacağımız bu atölyede kitabı yaratıcı drama teknikleriyle kendi deneyimlerimizi katarak işleyeceğiz. Bu alanda bir tecrübeniz olması gerekmiyor, kitabı okumuş olmanız, kulübümüzün üyesi olmanız ve istekli olmanız yeterli. Atölyeye 12 kişi alacağız, şu an 6 yerimiz kaldı. Yorum kısmına isminizi bırakabilirsiniz, öncelik sırasına göre asil ve yedekleri belirleyeceğiz. Bu atölye ücretsiz olacak tarihini en kısa zamanda duyuracağız.

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin