Resim: Krakenimages / Unsplash

DER-YA nasıl bir topluluk?

Üç tip topluluktan bahsediyor yazar ve topluluk yöneticisi Pat Flynn:

Destek toplulukları:
Akran desteği alabileceğiniz network grupları diyebiliriz. Örneğin yaratıcı işler yapan freelancer’ların ortak işler yaptıkları veya müşteri buldukları gruplar olabilir. Veya teknik destek grupları olabilir, bir programı kullanan kişiler birbirlerine teknik anlamda destek olabilirler. Bir boya üreticisinin ustalar için kurduğu topluluk da bu kapsama girebilir.

Öğrenme toplulukları:
Artık çok sayıda eğitimcinin kursları için böyle gruplar oluşturduklarını görüyoruz. Kişiler birlikte çalışmalar yapabiliyorlar veya öğrendiklerini ne şekillerde kullandıklarını, başarılarını, deneyimlerini paylaşıyorlar.

Ortak ilgi alanları toplulukları:
Örneğin küçük çocukları olan ebeveynler, özel ihtiyacı olan çocukların ebeveynleri de olabilir tabii bu. Koleksiyonerlerin değiş tokuş yaptıkları kulüpler de olabilir.

Benim de topluluk kurma amacım kafa dengi insanların bir araya gelip, birbirlerinin gelişimine destek olmaları için bir ortam sunmaktı. Topluluk olmak bunu sosyal medyada yapmaktan farklılaştırıyor çünkü güvenli ve tanıdık bir alan yaratıyor. İnsanları tanıdıkça kimden nasıl bir yardım alacağınızı ve kime yardımınız olabileceğini fark edebiliyorsunuz. Etki alanınızı arttırabiliyorsunuz, çünkü daha çok kişiye daha derin bir etki yapma imkanı elde ediyorsunuz. Ve bence asıl bonus normalde karşılaşmayacağınız kişilerden farklı bakış açıları ediniyor, ilgi alanları keşfediyorsunuz. Bir eğitimci bir mimarla, bir mühendis felsefe mezunu ile kolay kolay bir araya gelmiyor ama bu topluluklarda olabiliyor.

Özünde bir destek topluluğu olan DER-YA öğrenme ve ortak ilgi alanlarındaki ihtiyaçlara da karşılık verir hale geldi. Bunu nasıl yaptığımızı anlatacağım ve sorularınıza yanıt vereceğim toplantıya ilgilenenleri mutlaka bekliyorum.

https://www.linkedin.com/video/event/urn:li:ugcPost:6975908233932627969/analytics/

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin