Zamanınızı iyi değerlendirmek, etkinliğinizi arttırmak için verimlilik uygulamalarından faydalanıyor musunuz? Kullanıyorsanız ne ala. Kullanmıyorsanız ya bunlardan haberdar değilsiniz ya da size bir faydası olacağına inanıyorsunuz ama onu keşfetmeye bile zaman ayıramıyorsunuz.
Kurumsal hayatta office uygulamaları ve işinize özel bazı yazılımlar yeterli geliyor. Ama ne zaman kişisel gelişiminiz için bir üretim yapmak veya bunu yaymak isteseniz önünüzde bir çok standartlaşmamış alternatif çıkıyor. Bunları kullanmayayım kendim yapayım derseniz de işin içinden çıkamıyorsunuz.
Benim yeni şeylere zaafım var, yeni derken çok yeni bir uygulama da olabilir, benim yeni keşfettiğim bir uygulama da olabilir, yani bana yeni olması yeterli. Bu uygulamaların çoğu hakkında youtube’da veya eğitim portallarında yüzlerce video var. Onlar arasında bile anlatımı düzgün, işe yarar materyal bulmak bir mesele. Türkçe kaynak yok denecek kadar az. Şunu düşünüyorum bir zamandır, bu uygulamalardan bir kaç paket yapsam ve benim nasıl kullandığımı anlatsam. Yani baştan aşağı uygulamanın tam teşekküllü eğitimi değil de, benim kullandığım faydalandığım kadarıyla, bu ilgi çeker mi? Bu dert sadece benim mi, yoksa buna ilgi duyan çok sayıda insan var mı?
Bora Özkent de Haddini Aş podcastinde (Dijital Bilgi Ürünleriyle Para Kazanma Rehberi) bu hafta bundan bahsetti, ben de hep anlatıyorum, bir fikri olan iki tuzağa düşebiliyor. Atalet, yani nasıl yapacağını, nerden başlayacağını bilememekten işi öteleme. Ya da hemen atılma, kesin tutar bu deyip aklındakini uygulamaya koymaya çalışma. Halbuki bir fikriniz varsa geri bildirim almaya ihtiyacınız var.
Ben de size sorayım. Böyle birkaç paket yapsam, (mesela “Evernote, Mailerlite, Miro, Notion, Google Form” ve “WordPress, Linkedin, Calendly, Canva” gibi) ilgilenir misiniz?
Peki canlı mı olmalı, kayıttan mı? Bir ücret ödemeye razı mısınız?
Yorumlarınızla katkı yaparsanız da çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
