DYF Kitap Kulübü ile Gece Yarısı Kütüphanesi

Değer Yaratmanın Formülü | Podcast Kitap Kulübü’nde 16ıncı buluşmamızda Matt Haig’in Gece Yarısı Kütüphanesi adlı kitabını konuştuk. Yine bu bölümde katılımcılarımızın kitaba ilişkin görüşlerine yer veriyorum.

Bu bir ilkti bizim için, çünkü ilk defa iş kitapları, davranış psikolojisi, kişisel gelişim alanın dışında, kurgu bir eser okuduk. Yakından takip edenler biliyor, kitapları bu yıl başından beri 4’er aylık seçiyoruz, dört kitaptan birine kurgu roman kotası koymuştuk. Ama bu roman ilginç bir şekilde geçen ay okuduğumuz Hayatı Yeniden Keşfedin adlı psikoloji alanındaki kitapla paralellikler içeriyordu. Gece Yarısı Kütüphanesi’nin kahramanı geçmişindeki bazı olaylar ve onlarla nasıl baş ettiği, onu yetişkinliğinde de takip ediyordu.
Hayatınızın bir çok anında yaptığınız seçimler sizi farklı yönlere sevk etmiştir. Eminim siz de düşünmüşsünüzdür, acaba öyle değil de şöyle yapsaydım ne olurdu diye. Daha mı mutlu olurdum, daha mı iyi olurdu benim için gibi. Kitap Nora’nın seçimleri ve duyguları üzerinden sizi böyle bir yolculuğa çıkarıyor. 

Sanıyorum kulüp olarak gönül rahatlığıyla tavsiye edeceğimiz bir kitap oldu, tabii sadece bizim değil Goodreeds’in 2020 oylamalarında kurgu roman dalında en iyi kitap seçildiğini de söylemeyi ihmal etmeyeyim.
Bu bölümde görüşlerine yer verebildiğim arkadaşlarım sırasıyla;
Derya Ertok, Yavuz Abut, Cem Çagatay Karaali, Sabriye İpek, Hatice Ergüven Doydum, Melda Göknel, Ekin Titrek Özcan, İzzet Arıkboğa, Yasemin Karakaya, Müge İrfanoğlu, Mustafa Başar, F. Nilay Şengel ve Elsa Bitri

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın