Genç TTGV’li olmak ister misin?

Bu hafta Değer Yaratmanın Formülü podcastinde Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) uzmanlarından Dr.Muhsin Dogan’ı konuk etmiştim ve Genç TTGV üzerinde konuşmuştuk

❗ Üniversitede örgün eğitime devam ediyorsanız, (okuduğunuz bölümden bağımsız olarak) teknoloji ve inovasyon ile ilgiliyseniz ve STK’lara duyarlıysanız burada size bir fırsat var. ❗

Genç TTGV gerçekten özenle hazırlanmış bir program. 4 aşamadan oluşuyor. Programa kabul edilen öğrenciler ilk aşamada bir yıl boyunca bir çok etkinliğe katılma ve görevler yerine getirmek durumundalar. Bunların her birinden puanlar kazanıyorlar ve o sayede programa sonraki yıllarda devam etmek ve deyim yerindeyse terfi imkanı kazanıyorlar.

Üçer günlük iki kamp programında 10’dan fazla soft skill eğitimi, takım çalışmaları, özel konuklar ve sosyal etkinlikler yer alıyor. Yıl boyunca çevrimiçi buluşmalar yanı sıra başka eğitim paketleri, kitap ve mentörlük desteği alıyorlar. Söylemeye gerek yok tüm ulaşım, konaklama ve diğer giderler TTGV tarafından karşılanıyor.

Bu yılı başarıyla tamamlayanlar Genç TTGV adayı oluyorlar. Bunu takip eden birinci katmanda kişisel sermayelerini geliştirdikleri etkinlik ve görevler devam ediyor. Burayı başarıyla geçenler Genç TTGV’li ünvanı alıyorlar. İkinci katmanda liderlik ve organizasyonel beceriler kazandıkları bir programa dahil oluyorlar. Burada da Genç TTGV Kaptan Aday’lığına yükseliyorlar. Programın içeriğine katkıda bulurken, yeni katılanlara mihmandarlık ve destek oluyorlar. Hatta yaptıkları işlerle bağlantılı olarak gelir elde etmeleri bile mümkün.

Üçüncü ve son katman ise uygulama aşaması. Buradaki programa ek olarak etkinliklerde aktif görevler üstlenme, TTGV proje atölyelerinde çalışma ve başarıyla tamamlayanlar GENÇ TTGV kaptanı payesini alıyor ve paydaş kurumlarda staj imkanı elde ediyorlar.

Tüm detayları eksiksiz ifade edememiş olabilirim, ama oldukça kapsamlı ve iyi örülmüş bir program, neredeyse ikinci üniversite gibi…

TTGV’lileri kutluyor, başka programlara ilham ve model olmasını diliyorum. Başvuru ve ayrıntılı bilgi için linkini verdiğim programa bakabilirsiniz.

Programı bu linkten indirebilirsiniz

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın