DYF Kitap Kulübü Ocak’22 Toplantısı

Dün akşam DYF Kitap Kulübünde başladığımızdan bu yana (Ocak 2021) en kalabalık oturum oldu, 54 kişi en az bir kısmında yer aldı. Okuduğumuz kitabın da, DER-YA’dan daha yoğun katılımın da etkisi olabilir.
(Kitap hakkındaki yorumları, bir seçkisini yayınlayacağım podcaste, hafta başına bırakıyorum).

Kitap kulübünde bir yenilik de, her oturumda bir sonraki kitabı seçmek yerine, topluca seçimler yapmaya karar vermemizdi. Böylelikle hem her ay kitap sipariş etme ve beklemeden, hem de kuryeleri çalıştırmaktan tasarruf etmiş olacağız.

Bir diğer kararımız da hep kişisel gelişim, iş dünyası ve sosyal bilimler alanında değil, dört ayın birinde de edebiyat ve kurgu alanından bir kitap seçmekti.

Üyelerden gelen bir çok öneri içinden (son okuduklarımızla tekrar oluşturmayacak olanlar, çok kalın olmayanlar -üzülerek 400sf üzerindekileri eledim, bu tempoda gerçekçi olmuyor bir çoğumuz için) arasından bir kısa listeyi oyladık ve sıradaki kitapları okumaya karar verdik.

Şubat ayında: Atomik Alışkanlıklar – James Clear
Mart ayında: Hayatı yeniden keşfedin – Jeffery E. Young
Nisan ayında: Gece Yarısı Kütüphanesi – Matt Haig

Bakalım kitapları önceden duyurmak nasıl etki edecek katılıma, ben de merak ediyorum. Yalnız dün de gördüm ki, sayımız arttıkça paylaşımlara doymuyoruz, süre uzuyor. Belki bu orada bulunanlar için bir sorun değil ama bence orada kendimizi ifade etmek de bizim için bir egzersiz oluyor.

Kitap hakkındaki düşüncemizi 3 dakikaya sığdırmaya çalışmak, bunu yaparken başkalarının söylediklerine atıfta bulunmak veya tekrara düşmemeye çalışmak bana zorlayıcı ama eğlenceli geliyor. Grup birbirini tanıdıkça bu atıflar daha zenginleşiyor ve keyifli oluyor. Dün bunu gerçekten hissettik sanırım.

Dünün sürprizlerinden biri de sevgili Melda‘nın Atomik Alışkanlıklar kitabından yola çıkarak (aslında oğlu için) bir egzersiz kitabı yaptığını ve katılanlara bunu armağan edeceğini söylemesiydi. Bu çok kıymetli ve heyecan verici bir emek. Acaba bunu ileride başka kitaplar için de yapabilir miyiz, kitap özeti gibi değil de, “kitapların bize sordukları” gibi bir çıkarım yapabilir miyiz acaba? Merakla Şubat buluşmasını bekliyorum.

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin