2021 İçerik Dökümüm

2021 yılı için içerik üretimimin dökümünü yapmak istedim. İnsan paylaşınca şaşırıyor. Daha fazlasını yapmalıyım çılgınlığına bir parça ket vuruyor

❣50 podcast bölümü (26 konuk)
Değer Yaratmanın Formülü podcastinde ikinci yılı devirdim, sanıyorum takipçiler artık bir düzen olduğunu görüyorlar ama hazırlık kısmı hala zorlayıcı, orada gidecek yolum var. https://lnkd.in/dU3HJVPK

❣243 yazı
(Neredeyse tamamı Linkedin’deki günlük yazılarım ama hepsini webstemde bulabilirsiniz, dilediğiniz şekilde aratabilirsiniz.

❣52 Haftalık bülten
Bir önceki haftadaki yazılarımı, podcast bölümlerini ve Kitap Kulübü duyurularını yayınladığım bülten. Kayıt olmak isterseniz: https://lnkd.in/dif7n7vU
Bir yandan da düşünüyorum acaba bunu iki haftada bir Linkedin üzerinden bir bültene mi çevirsem, hiç karıştırmasam mı?

❣10’dan fazla canlı yayın
Okullar, çeşitli platformlar, içerik üreticileri, podcasterlar, hepsine ilgisi için tekrar teşekkür ederim. Konuk olduğum programların kayıtlarını da websitemde bulabilirsiniz.

❣12 kitap kulübü buluşması
Kulübümüze kayıt olmak isterseniz formu doldurabilirsiniz https://lnkd.in/drPetb62

Kitap kulübüne ayrı bir başlık açmam lazım:

🏠 Kulübümüzü 15 Ocak 2021’de kurmuştuk. Bugün kulübe kayıtlı 269 üye var, (whatsapp grubunda 161 üye) ve bugüne kadar en az bir toplantımıza katılmış 131 üye oldu. Sanırım bir grup insan katılma ve kitap okuma alışkanlığına destek olması niyetiyle katılıyor ama arkasını getiremiyor. Okuyorlarsa ne ala belki toplantılara katılamıyorlardır. Ama onu da mümkün olan en kolay şekle getirmiştik, her ayın son Çarşambası buluşuyoruz, “toplantı bu ay kaçında” tereddütü belirsizliği yok.

📈 Ortalamada her buluşmada 25 kişiyle toplanmışız. Ama yazın bir darbe vurduğu kesin. Onu da olağan karşılamak lazım sanırım.

🏆 Üç şampiyonumuz var (toplam 12 toplantıdan) 11 toplantıya katılan ESRA AKALIN ÖCAL, 10 toplantıya katılan Muge Irfanoglu ve 9 toplantıya katılan Mürsel Çavuş.

⌚ Toplantılarımız ortalamada 1 saat 15 dakika sürdü. Önce kitap hakkında yorumlarımızı yaptık, ardından nesnel bir değerlendirme yaptık.

📚 Yaptığımız değerlendirmeye göre en beğendiğimiz 5 kitap sırasıyla şöyle:
Yaratıcı Özgüven – Tom Kelley & David Kelley
Akış – Mihaly Csikszentmihalyi
Good Business – Mihaly Csikszentmihalyi
Alışkanlıkların Gücü- Charles Duhigg
Pür Dikkat – Cal Newport

🗳 Her toplantı sonunda 5 kitabı oyladık, birinciyi bir sonraki ay okumak için seçtik, 2’inci ve 3’üncüyü (bir şans daha vermek için) bir sonraki oylamaya dahil ettik, böylece 38 kitap önerisi arasından 12 kitap okumış olduk.

Son toplantıda iki karar aldık. Kitapları her ay oylamayalım, yılda 3 kere yapalım bunu, böylece her ay kargo telaşı olmaz çevre etkisini de azaltmış oluruz. Bir de seçkimizde 4 kitaptan birini kurgusal bir eser seçelim dedik. En kısa sürede bir anket hazırlayıp önce önerileri toplayacağım sonra geniş katılımlı bir oylama yapacağım.

Şunu söyleyerek bitireyim. Bazı paylaşımlar görüyorum insanlar haftada 1-2 kitaba kadar çıkıyorlar. Yılda 12 kitap benim için asgari bir sayı, ben de bunun üstüne 12 kitap daha koymaya çalışıyorum. Benim hayat tempomda daha fazlasını okuyabileceğimi sanmıyorum yani benim okuduğum şekilde, satır satır altını çizerek, sonra notlar çıkararak. Zira yazmazsam okuduklarımın uçup gideceğini düşünüyorum. Bilmiyorum belki zamanla notları kısaltır, kitabın sadece ilgilendiğim bölümlerini okur, böylelikle daha fazla kitaptan faydalanmaya yönelirim. Ama sonuçta bu bir skor yarışı değil. Okuyamadığımız yüzbinlerce kitap olduğunu düşünürsek 24’ü 48 veya 148 yapmanın pek bir anlamı yok 🤗

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın