Hepsiburada-Trendyol derbisi

Türkiye Süper Reklam Ligi (2021-2022 Sezonu)
Hepsiburada 1 – 0 Trendyol

Tarkan’ın Trendyol reklamını izlemişsinizdir. Açıkçası ben prodüksiyondan etkilenmedim, ne kurgu, ne çekimler, ne de yaratıcı fikir anlamında.

Reklamda ünlü kullanımına hep mesafeliyimdir. Eğer markayla bağdaştıramazsanız, ya markanın önüne geçer, ya da markaya katkısı olmaz. İzleyicinin “parasını bastırmış oynatmışlar” demesinin tabii bir sinyal değeri vardır (büyük/güçlü/başarılı marka) ama onun ötesine geçememek bence harcanmış bir fırsattır. Tarkan hangi özelliği ile Trendyol’a arka çıkacak ben anlayamadım. Yani bir reklamda Nuri Alço oynasa, Alço’luğunu yapmasını beklersiniz, Snickers’da Muazzez Abacı-Gönül Yazar’ın divalığını yaptığı gibi. Bir seri reklammış belki ileride anlarız ama ben ilk adım için zayıf kalmış diye düşünüyorum.

Hepsiburada da hemen bir süredir beraber olduğu Cem Yılmaz ile yanıt vermiş.

Televizyon seyretmediğim için Cem Yılmaz’ın geçen yılki (Efsaneler Cem Yılmaz karakterleri) reklamlarını kaçırmışım. Şimdi karşıma çıktı, yine biraz rol çalan bir Cem Yılmaz var, ama bence İş Bankası’nda çaldığı kadar değil.

Cem Yılmaz bir komedyen olarak herhangi bir ünlüden ayrışıyor tabii, kendi tarzı çok dominant. “Şu özelliği ile markaya uyuyor, güçlendiriyor” diyemiyorsun. Yarattığı karakter ve verdiği mesaj önem kazanıyor. Öte yandan çok sayıda markanın reklamında oynaması da belki kafa karıştırıyor. Tabii aralarında çok başarılı örnekleri de vardı Doritos’ta dolandırıcıyı oynarken, “dünyada eşi benzeri yok” mesajı ile yerelliğe vurgu yapılıyordu.

Bu son reklamda ise Cem Yılmaz olarak oynuyor herhangi bir karakter değil ve bir kurye gibi davranması tabii beklenmiyor, o yüzden şaşırtıyor, merak ettiriyor. Muhtemelen gerçekten 5 eve dağıtım yaptığını göreceğiz, onun yaşattığı sürprizi kameraya alacaklar. Size de çıkabilir diyecekler bir manada belki.

Ben yarattığı merakla bu Kasım düellosunun ilk maçında daha başarılı buldum. Bakalım nasıl devam edecek. Bizler de aman elimizi “satın al” butonundan kaldırmayalım, bol bol su taşıyalım bu değirmenlere. Evlerimiz, çekmecelerimiz, dolaplarımız şenlensin, ama eskilerimizi de bir zahmet Givin‘e iletelim, ihtiyaç sahibi gençler, çocuklar nasiplensin.

Not: Marketing Türkiye haberleştirmiş, sosyal medyaya bakıldığında Trendyol’un daha çok konuşulduğu görünüyormuş. Tabii Tarkan olması medyada az görünen mega star olmasının ve işbirliğinin ilk reklamı olmasının etkisi vardır. Reklamları izlemediyseniz makalenin içinde bulabilirsiniz.

https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/black-friday-yarisi/

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin