Kitap kulübümüzün 8inci buluşmasında Peter Thiel’in Sıfırdan Bire adlı kitabını konuştuk. Yine her zaman olduğu gibi yaptığımız yorumların bir kısmını bu bölümde sizlerle paylaşıyorum.
Kitap 2014 yılında yayınlanmış ve yazarın 2012’de Stanford’da start-uplar üzerine verdiği dersin notlarından bir derleme sunuyor.
Kendisinin de söylediği gibi paradoksal bir şekilde ders bir formül sunmuyor bir start up’ın başarılı olması için. Çünkü her inovasyonun eşsiz olduğunu söylüyor. Ancak tabii kendi deneyiminden ipuçları sunuyor.
Öncelikle start upların amacının bir şeyi çoklamak değil, sıfırdan bire getirmek olduğunu söylüyor. Bunun için kurucular kabulleri sorgulayıp işleri baştan, yeniden düşünerek yeni teknolojiler veya iş modelleri geliştiriyorlar. Bunu gerçekleştirmede Start upların çalışma kültürlerine ve temel ilkelerine değiniyor.
Aynı zamanda kitapta iş dünyasının ve toplumların 1950’lerden bu yana seyrinin sosyal, felsefi ve finansal boyutlarıyla bir resmini çekiyor ve gelecek hakkında öngörülerde bulunuyor.
Bu bölümde görüşlerine yer verdiğim katılımcılarımız sırasıyla Alim Küçükpehlivan, Müge İrfanoğlu, Hatice Ergüven Doydum, Esra Öcal, Aleyna İrem Karacan, Selim Uysal ve Mürsel Çavuş.
[…] linkten […]