Miro (ressam olan değil)

#Miro gibi “realtime board” (herkesin aynı anda girip çalışabildiği kanvas/beyaz tahta) uygulamaları hep ilgimi çekiyordu ama yüzyüze olmak varken, uzaktan çalışan ekipler gibi bir gereklilik yokken üstüne düşmemiştim. Pandeminin hemen başında Nisan ayında Miro’yla birkaç oturum yaptım ve gayet iyi sonuçlar aldım.

Dün tasarım odaklı düşünme üzerine verdiğim bir eğitimde katılımcıların ilgisi ve soruları üzerine uygulama hakkında bir paylaşım yapmaya karar verdim.
Sevdiğim taraflarını paylaşırsam:

👍 Öncelikle bedava versiyonu oldukça yeterli, katılımcı sayı sınırlaması yok, sadece 4 paylaşımlı tahta açabiliyorsunuz, ama bunların da pdf’e yedeğini alıp, tekrar kullanabiliyorsunuz.

👍 Kullanımı çok kolay, birkaç prensibi öğrendiğinizde tatminkar bir verimlilikte kullanabilirsiniz.

👍 Miro Academy‘de ve tabii youtube’da birçok yol gösterici eğitim ve video var.

👍 Çok sayıda ücretsiz şablon var, bilinen tasarım odaklı düşünme araçlarının hemen hepsinin farklı varyasyonlarda şablonları var, alıp kullanabilirsiniz.

👍 Herkes bir odadaymışçasına, üstelik insanların kargacık burgacık yazılarını sökmeyle uğraşmadan, temiz temiz yazılmış post itler üzerinde çalışabilir, gruplayabilir ve düzenleyebilirsiniz.

👍 Board üzerinde sadece yazılar değil, resim, video kullanmak da çok kolay, uygulama içinden google resimleri içinde aratıp yapıştırabilirsiniz.

👍 Moderatör olarak uygulamada olan herkesin nereye baktığını, nerede çalıştığını görebilme, tek tuşla herkesi aynı panoda toplama gibi etkileyici özellikler de var.

👌 Ücretli versiyonda uygulama üzerinden görüntülü konuşabiliyorsunuz, oylama ve zaman sayacı gibi hoş ama şart olmayan araçları var (onlar da 14 gün süreyle ücretsiz).

💯Mutlaka göz atmanızı hatta ekibinizle denemenizi öneririm.

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin