Değişim ekibi

Değer Yaratmanın Formülü | Podcastinde Candan Schabio‘nun verdiği birçok değerli mesaj vardı. Benim de hep üzerinde durduğum bir tanesini burada paylaşmak istedim.

Candan hizmet verdiği müşterilerinin değişimini yönetmek için çalışanları temsilen gönüllülük esasına göre oluşan bir “değişim ekibi” ile yola çıkıyor. Bu zaten çalışanların haberdar ve bir parçası olarak değişimi yönetebilmeleri için bir gereklilik ama Candan Hoca bir konunun daha altını çiziyor. Özellikle bizim ülkemizde karar vericiler, (bu yerine göre tepe yöneticiler bazen hatta orta kademe oluyor benim gözlemime göre M.Y) kendilerini farklı bir yerde konumlandırıp tüketicisinin, bayisinin, (onlarla direkt iş yapan çalışanların bildiği) iç dünyalarını bilmiyor diyor. Dolayısıyla değişim sürecinin paydaşlarla içli dışlı olan çalışanlarla, aşağıdan yukarıya (bottom-up) ilerlemesi gerektiğini söylüyor. Gayet tabii yine buna değişim ihtiyacını hissedecek, kabullenecek ve buna sponsor olacak bir tepe yönetici gerekiyor.

Peki neden direniyor şirketler, üst düzey yöneticiler değişime ve nasıl aşmalı diyorum, onu da Candan Hoca anlatıyor. Bu söyleşiyi podcast bölümünde dinleyebilirsiniz. 

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin