Bu hafta Eva İmir Yokuş ile yaptığımız söyleşide kendi değer yaratma formülünü şöyle verdi.
- hızlanma; Normal zamanlarda bile hızlı karar almamız gerekiyordu, bir araştırmanın sonucunu beklemeye tahammülümüz kalmamıştı. Pandemide ise hızlı karar almak için içgörüyü elde etmenin önemi bir kez daha yüzümüze vurdu.
- veribilimini içgörüyle birleştirme; İki farklı uzmanlığı (bir nevi sayısal ve sözel diyelim, MY) bir potada eritebilme.
- hikayeleştirme; her türlü bulguyu insanlara ilham verecek bir hikayeye dönüştürme. böylelikle daha akılda kalması, benimsenmesi ve aksiyona dönüşmesi mümkün oluyor
- basitleştirme; bir önceki maddeyle ilişkili olarak ne kadar ağdalı ve teknik dilden arındırılırsa o derece etkili oluyor
- aksiyonu sahiplenme: Araştırmanın elle tutulur bir ürünü olmasa da yaptıkları çalışmaların elde ettikleri bulguların ne ölçüde aksiyona dönüştüğü önem kazanıyor. Eva Hanım aksiyona dönüşmeyecek hiçbir çalışmanın altına imza atmaya istekli olmadığını söylüyor.
Bu aynı zamanda bana değer yaratmak için de seçici olmak gerektiğini, meşgul olmanın değil aksiyonun önemli olduğunu hatırlatıyor.