Değişim için harekete geçmek

Birlikte çalıştığınız kişileri değişim için harekete geçirmekte zorlanıyor musunuz? Bri Williams’ın bir önerisi var, Zorro tekniği.
Değişimin iki taraflı bir muhasebesi var. Değişmezsem ne olur, değişirsem ne olur? O zaman bu aşamaları doğru sorularla deneyimletmeli.

  1. Değişmemenin faydaları

Mevcut durumun nelerinden memnunlar, bırakın anlatsınlar ki, korunacakların veya geride bırakılacakların onlar için önemini anlayalım. 

  1. Aynı kalmanın endişeleri

Dönen tekere çomak sok”ma”manın, yani tekerin dönmeye devam etmesinin doğurabileceği sakıncaları onlardan dinleyelim, biz söylemeyelim.

  1. Değişmenin endişeleri

Bu noktada değişmemenin o kadar da ideal olmadığını anladıktan sonra değişimin kapısını araladınız. Şimdi değişimden çekincelerini dile getirirlerken, çözüm önermeden iyi dinleyin ve anlamaya çalışın.

  1. Değişmenin faydaları

Amacımız anlatırlarken değişimin iyi yönlerini keşfetmelerine aracılık etmek ve bu yolculuğu değişim adına iyi izlenimlerle bitirmek.

İsterseniz bunu bir kahve içerken bir arkadaşınız üzerinde deneyin. Eğer bunu yaparsanız sonucunu bizimle paylaşır mısınız?

Kendisini bu konuyu anlattığı eğlenceli bir videosu var, onu da burada bulabilirsiniz.

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin