Bu bölümde ilk bakışta çerçevemizin dışında görünen bir konumuz var; Serebral Palsi.
Birçok kişi için yeterince anlaşılmamış veya yanlış anlaşılmış bir nörolojik bozukluk.
Tabii bu konuyu şimdi ele almamızın bir nedeni yaklaşan 6 Ekim Dünya Serebral Palsi günü.
Bildiğiniz gibi bu podcast toplumumuzun daha kapsayıcı, anlayışlı ve adil hale gelmesine nasıl katkıda bulunabileceğimizi de ele alıyor. Sivil toplum kuruluşları ve liderleri de, engelli bireylerin haklarını savunma ve onların yaşamlarını iyileştirme konusunda önemli bir rol oynuyorlar.
Konuğum bu liderlerden, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) Genel Direktörü Nigar Evgin.
Kendisiyle bu alanda 20 yılı aşkın deneyimine dayalı sivil toplumun gücüne ve engellilikle ilgili farkındalığı artırmanın önemine ilişkin bir sohbet gerçekleştirdik.
Amacımız, sadece serebral palsi ve engellilik hakkında daha fazla bilgi sunmak değil, aynı zamanda bu konunun toplumsal değişimdeki rolünü ve her birimizin nasıl bir fark yaratabileceğini keşfetmek. Empati ve anlayışın gelişmesine katkı sunmak.
(02:35) Serebral palsi nedir? (04:05) Erken teşhisin önemi (07:34) Farkındalık oluşturma ve bilinçlendirme faaliyetleri (12:25) Çabaların etki ölçümü (14:28) STK’larda inovasyon mümkün mü? (19:05) STK’lar arasında iş birlikleri (22:42) Türkiye’de bağış yapma anlayışı (26:23) Türkiye’de sivil topluma katılım (28:39) Gelecek planları (31:16) Nigar Evgin’in değer yaratma formülü
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı hakkında bilgi edinmek ve bağış yapmak için
https://www.tscv.org.tr/PageContent/tr/sertifika-bagisi/1900
Nigar Evgin’in Linkedin profili
https://www.linkedin.com/in/nigar-evgin/