Değer Yaratmanın Formülü podcastini benimle aynı ilgi alanına sahip insanlara seslenmek için yayınlamaya başlamıştım.
Ama kısa süre sonra bunun bana yeterli gelmediğini fark ettim. Podcastimin konularına ilgi duyan başka konularda uzmanlık sahibi kişilerle tanışmak ve görüş alışverişinde bulunmak için bir kaç yol denerken pandemi çıkageldi.
Belki biraz da pandeminin etkisiyle yazın dünyasına biraz daha ağırlık veririken aklıma okuduğum kitaplar hakkında da insanlarla tartışabileceğimiz fikri geldi, bunu da yine podcastimin konularının paydasında yapmaya karar verdim.
İnsan odaklılık ile değer yaratmak, bunun için davranış psikolojisi, ekonomisi gibi bilim dallarından destek almak isteyen, pazarlamayla uğraşan, bir girişim fikri olan veya bu konularda kendisini geliştirmek isteyen herkes bu kitap kulübüne katılabilir.
Şu an çevrimiçi olarak başlıyoruz, ileride yüz yüze devam edebiliriz, o yönde talep olursa.
Bürokratik bir tat vermek istemem ama bazı kuralların olması herkese kendini daha iyi hissettirecek, gereksiz tartışmaları ve hatta olası kırgınlıkları önleyerek oturumların daha sorunsuz ve verimli yapılmasına yardımcı olacak.
Göreceksiniz bunlar sağduyuya dayanan basit kurallar.
Gayet tabii talepler doğrultusunda gözden geçirilebilir.
Şu ana kadar kitap kulübümüzün katılımcılardan şunları duyduk:
Vaktimi değerli kullandığımı düşünüyorum.
Okuduğum bir kitabı farklı insanların da değerlendirmesi kitap hakkında farklı bakış açıları kazanmama ve kitaptan daha fazla yararlanmama imkân tanıyor.
Ortak okuduğumuz kitabı, birlikte konuşmak, farklı bakış açılarını dinlemek ve kitapta anlatılanları içselleştirmek açısından faydalı oldu. Ay içerisinde kendime hediye ettiğim 2 saat olarak düşünüyorum.
Düşünce atölyesi gibi, farklı düşüncelerle zenginleşiyoruz
Birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek deneyimlerinden ve kitaplardan bahsettiği, aynı zamanda farklı fikir ve görüşlerin dünyasına inmenizi sağlayan özgün bir etkinlik.
Mete Bey sayesinde aynı konulara ilgi duyan insanlar bir araya gelip, okuduğumuz kitabın bizde bıraktığı anlamları ortaya koyuyoruz. Bazen hepimiz farklı bir tarafından bakmış oluyoruz. O kitabı okurken, ekipteki diğer arkadaşın gözünden de bir kere daha görebilmek hem şaşırtıyor hem de geliştiriyor. Aynı şeyi okuyup, farklı sonuçlar çıkardığımızı görmek, insanın ne kadar kompleks bir tarafı olduğunu da gösteriyor.
Farklı düşüncelerin aynı kitap etrafında nasıl şekillendiğini görmek tarifsiz bir duygu. Bu şekilde sektörlerin insanların algısı ve ifade etme biçimleri üzerindeki etkilerini görerek iş hayatına örneklem yapabiliyorum.
Bir kitap okuduğumda; şu kitabı okudum, bana şöyle katkıları oldu diye paylaşabileceğim bir mecra. Aynı zamanda diğer kişilerin benden farklı olarak, farklı bakış açılarını görebileceğim bir mecra. Aynı zamanda yeni insanlar tanımak güzel. Gerçi birkaç kişi dışında, kim kimdir, nerede yaşar, ne iş yapar bilmiyorum ama zaman içinde kişileri tanıyarak, isimlerini de bilir ve hatırlarım diye düşünüyorum.
Okuduğum kitaplar hakkında konuşmak, paylaşımlarda bulunmak hem okuduklarımı içselleştirmemi sağlıyor hem de hatırlamamı kolaylaştırıyor. Farklı perspektifleri, düşünceleri dinleme şansı buluyoruz. Önerilen ek kaynaklar ve kitaplar da ek kazanımlar 😊
Not: Ed.Mürsel Çavuş’un paylaştığı Okuma Kulüpleri, OKUYAY Platformu, 1.Baskı, Aralık 2020 adlı eserden faydalandım, hem yayıncısına hem Mürsel Hanım’a çok teşekkür ederim.