Dr. Sertaç Doğanay dünkü paylaşımında kurumlarda verilen online eğitimlerin işlevsizliğinden bahsetmişti.
Dün akşam epey fire verdik ama eğitim hakkında konuşmak için arkadaş grubumuzla toplandık. Ev sahibimiz Minoa Pera ve Gubse Ozyildirim’a çok teşekkürler.
Gündemimizde eğitim akışını nasıl tasarladığımız vardı ama laf lafı açtı. Eğitimin etkinliğini nasıl ölçtüğümüzü kendimize nasıl hedefler koyduğumuzu konuşurken bazı arkadaşların uyguladığı bir yöntem dikkatimi çekti. Ben de fırsat buldukça eğitim sonrası bir anket linki paylaşıyorum, (sunumun son sayfasında karekod olarak) ve e-kitabımı ya da yaptığım sunumu indirme karşılığında bir değerlendirme formunu doldurmalarını talep ediyorum. Buradan güzel geri bildirimler alıyorum. Ancak birkaç arkadaşım şunu yapıyorlarmış. Eğitim başında kısa bir testle konu hakkındaki bilgilerini tespit ediyor ardından eğitim sonrasında bir testle ne ölçüde öğrendiklerini ölçüyorlarmış. Bana çok parlak bir fikir olarak geldi, kazanımların ne ölçüde ulaştırıldığı, en azından hemen eğitim sonrasındaki en sıcak halinde anlaşılabilir. Tabii öğrenmenin kalıcı olması hatta uygulanabilir olması önemli, bilgi düzeyinde kalmamalı.
Siz ne dersiniz, böyle bir uygulamayı nasıl karşılarsınız? Eğitim öncesi bir test yanıtlamaktan rahatsız olur musunuz? Başka bir çekinceniz olur mu? Bu iki testin sonuçlarını almak ister misiniz?
Not: Linkedin’de güzel yorumlar geldi şu linkten okuyabilirsiniz.