DYF podcasti 4 yaşında!

Bugün podcastim 4 yaşını doldurdu. 🥰 “Başlarken” adlı bölüm 4 Eylül 2019 tarihini taşıyor.

Pandemi öncesinde bu podcaste başlarken kendi öğrenme serüvenime dinleyicileri ortak etmeyi hayal ediyordum. Yurtdışından uzmanlarla bir bilgi köprüsü kurmayı da planlıyordum. Bunları büyük oranda gerçekleştirdim, çok değerli insanlarla tanıştım, bana ve çevreme inanılmaz katkıları oldu.
Öte yandan bir ilki de yapmış oldum galiba, aynı podcast başlığı altında çift dilde yayına henüz rastlamadım.

Bugün 180inci bölümü yayınladım. Her yıla 45 bölüm düşmüş. Yılda 7 hafta kadar sezon arası verdiğimi düşünürsek bu normal.

Bu bölümlerin yarısında 95 konuk ağırlamışım (kitap kulübü buluşmalarındaki üyelerimizi saymıyorum). Her 50 bölümde bir onların değer yaratma formüllerini derlemeyi alışkanlık haline getirdim.

Podcast giderek daha çok dinleniyor ama birçokları gibi ben daha hala büyük bir gelişim alanı görüyorum. Örneğin konulara göre ayırma veya etiketleme. Belli bir konuda podcast aramak kolay değil. Gerçi benim epeydir kullandığım arama motorunu size tavsiye ederim. Hatta size “inovasyon” konulu yaptığım aramayı (gururla) paylaşayım. 😉Siz de farklı anahtar kelimeler veya kişi adlarıyla deneyebilirsiniz.

https://www.listennotes.com/search/?q=inovasyon&scope=episode

Konu başlıklarına göre podcastimin bölümlerini grupladığımda şöyle bir resim çıktı (bir bölümün birden fazla etiketi olabiliyor tabii)

Kurumsal kültür/Liderlik (46)
Davranış Psikolojisi (41)
İnovasyon (34)
Yaratıcılık (24)
Pazarlama stratejisi (29)
Tasarım Odaklı Düşünme (30)
Girişimcilik (21)
Sosyal ve Çevresel Fayda (11)
Araştırma-Trend-İçgörü (14)
Kişisel Gelişim / Psikoloji (66)

Kolay erişim için yine DYF bölümlerinden “inovasyon” başlığında Spotify’da bir çalma listesi oluşturdum. Eğer ilginizi çekerse diğer başlıklar için de oluşturmayı düşünüyorum, ne dersiniz?

“Bu podcastte değer yaratmanın çerçevesini oluşturan davranış bilimi, kişisel gelişim, girişimcilik, pazarlama ve inovasyon alanlarından yurtiçinden ve yurt dışından bilim insanlarına, akademisyenlere, tasarımcılara, iş insanlarına, danışmanlara ve eğitmenlere değer yaratma formüllerini soruyorum.

Amacım Türkiye’de değer yaratmaya çalışan kişilere konuklarımın deneyimlerinden ilham vermek. Hatta ilham vermenin ötesinde elimden geldiğince bu yolda kolaylaştırıcı olmak istiyorum.
Bu amaçla kurduğum kitap ve sinema kulübüne, verimlilik ve üretkenlik alanındaki uygulamalar hakkında bilgi alışverişinde bulunduğumuz Dijital Akıl Kulübü’ne katılabilirsiniz.
Ayrıntılı bilgi için https://www.patreon.com/MeteYurtsever veya meteyurtsever.com‘u ziyaret edebilirsiniz.

Bu podcasti beğendiyseniz, lütfen arkadaşlarınızla paylaşmaktan, takibe almaktan ve değerlendirme bırakmaktan üşenmeyin. Eleştiri, beğeni ve önerilerinizi bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum, tekrar görüşünceye dek sağlıkla kalın, hoşçakalın.”

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin