Üretkenlik ve verimlilik meraklıları buraya

DYF Kitap Kulübü’ne kardeş geliyor. Adını siz koymak ister misiniz?

Değer Yaratmanın Formülü | Podcastine Eylül 2019’da başladım. Dinleyicilerden bir topluluk oluşturma fikri bende ilk olarak bir altı ay sonra uyandı ama tam harekete geçecekken Mart 2020’de pandemi kapanması geldi.

Sonra Ocak 2021’de kitap kulübünü kurdum. Adını “DYF Kitap Kulübü” koydum zira podcastimde işlediğim davranış bilimi, kişisel gelişim, girişimcilik, pazarlama ve inovasyon konularında okumalar yapmayı planlamıştım. Sonra kurgusal eserleri de repertuarımıza ekledik. 30 ayı geride bıraktık, üye sayısı binyüzü geçti, her ayın son Çarşambası Zoom’da bir araya geliyoruz

Ardından geçtiğimiz yılın sonunda yine kendi ihtiyacımdan hareketle “Notion kullanıyoruz” adlı grubu kurdum, çünkü bu konuda yaşadığım sorunlara insanların çözümlerini merak ediyordum. Şimdiden üçyüz kişiyi geçtik ve Kitap Kulübü’nde olduğu gibi aylık buluşma rutinini oturttuk, her ayın ilk Pazartesi akşamı buluşuyoruz. Bir gönüllü kendi kullanımı ile ilgili paylaşımda bulunuyor, herkes kendi hayatında bir kullanım karşılığı buluyor.

İçeride yaptığım anketlerden gördüm ki, bu kişiler benim gibi uygulamalardan faydalanmayı seviyorlar ve kazandıracağı üretkenlik ve verimliliği düşünerek öğrenmek için çaba sarf ediyorlar.

Benim ilgi duyduğum ve kullandığım uygulamaları 6 kategoride toplayabilirim:

🗃️ Not ve bilgi yönetimi: Notion, Evernote, Roam Research, Obsidian gibi uygulamalar, kullanıcılara not alma, içerik organizasyonu ve bilgileri düzenleme imkanı sunuyor.

📈 İş akışı ve proje yönetimi: Asana, Monday, Zapier gibi uygulamalar, kullanıcılara projeleri takip etme, görev yönetimi, otomasyon, iş akışı oluşturma ve ekip işbirliği yapma imkanı sağlıyor.

📊 Veri analizi ve takip: Airtable, Tally, Google Form ve Calendly gibi uygulamalar, kullanıcılara veri tabanı oluşturma, veri analizi yapma ve takvim yönetimi gibi işlevler sunuyor.

📬 İletişim ve pazarlama: Mailchimp, MailerLite, ConvertKit gibi uygulamalar, kullanıcılara e-posta pazarlaması, abonelik yönetimi ve iletişim kampanyaları oluşturma imkanı sağlıyor.

💬 İşbirliği ve iletişim: Slack, Trello ve Miro gibi uygulamalar, kullanıcılara ekip içi iletişim, proje işbirliği ve dosya paylaşımı gibi özellikler sunuyor.

🧠 Yapay zeka: ChatGPT, Midjourney gibi programlar birçok farklı alanda yapay zekayı kullanarak özelleştirilmiş çözümler sunuyor.

Belki zamanla bu veya başka başlıklarda alt gruplar oluşturup, hepsini bir çatı altında birleştirebiliriz. Muhtemelen adı “Değer Yaratmanın Formülü “X” Kulübü” olur. “X” yerine şöyle tek kelimelik, kısa, kulağa hoş gelen bir isim bulabilsek süper olur. Benim aklıma aşağıdakiler geldi, lütfen siz de fikirlerinizi/önerilerinizi yorumlara ekler misiniz?

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin