Şirketlerin topluma katkı sunma anlayışının nasıl evrildiğini görmekten mutlu oluyorum.
Shell Türkiye ile yolum Bilim Virüsü ile düzenledikleri Shell Gençlik Sosyal Yatırım Programı #İLERİDE ile kesişti. 126 genç katılımcıya tasarım odaklı düşünme eğitimi vermiştim. Geçtiğimiz hafta bir paket aldım ve içinden bu güzel atıştırmalıklar çıktı.
Onları daha da cazip kılan Hatay Defne Kadın Kooperatifi’nin Kadınların Elinden sosyal girişimi tarafından Hatay’da yetişen meyvelerden üretilmiş olmaları. Eğer sizin de ilginizi çektiyse bir Shell istasyonuna uğrayıp Select marketten satın alabilirsiniz.
Bu destek kooperatifin üretim kapasitesini ve kadın istihdamını 3 katına çıkarmış. Bu inisiyatif deprem sonrası Shell’in TEGV – Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile 12 öğrenim birimi, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) ile 2 destek merkezi ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) ile 6 Mor Yerleşkesi ile çocukları, gençleri ve kadınları önceliklendirdikleri programların bir başka halkası.
Kurumsal İletişim departmanı bu anlamlı hediyeyi paylaştığında bu iyiliğin çoğalması için paylaşmam gerektiğini düşündüm. Paketin yanındaki bilgi notunu okuduğumda ise güzel bir detay daha yakaladım. “Ürünlerin hızlı bir şekilde portföyümüze girmesini sağlayan Akaryakıt Dışı Gelirler Departmanımıza gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz.” Ne kadar zarif ve medeni bir yaklaşım! Herkes bir şirkette ortak bir amaç için çalışır. Çoğunlukla bu çaba için teşekkür etmek düşünülmez. Ama herkes gösterdiği çaba için bir teşekkürü hak eder ve bunu bekler. En başta bahsettiğim “katkı sunma anlayışının evrilmesine” bunu da katıyorum, bu düşünceli davranışın yayılmasını ümit ediyorum. Bunun için de çok teşekkür ediyorum Meltem Okyar Perdeci Hanım.