Foto: Andrea Piacquadio / Pexels

Güvenli yürüyüş

Follo isimli bir uygulama keşfettim, Trend Watching bülteninden, yalnız başına yürümekten tedirgin oluyorsanız çok faydalı.

Uygulama dört durumu gözleyerek güvenli bir şekilde yürüyüp yürümediğinizi takip ediyor. Eğer durduysanız, hızınızda ani bir değişim olduysa, rotanızdan saptıysanız veya bağlantınız kesildiyse (pil bitmesi, şebekeye erişememesi vb) uygulama harekete geçiyor. Önce ekranınıza herşeyin yolunda olup olmadığını soran bir uyarı geliyor, eğer kısa bir sürede sizden bir reaksiyon gelmezse veya “önemli bağlantılarıma bildir” düğmesine basarsanız, önceden belirlediğiniz kişilere bir notla son konumunuzu paylaşıyor.

Ben merak edip uygulamayı indirdim. Uygulamanın (sadece kullanırken değil) her an konum izni ve bağlantılara erişim izni istemesi dışında bir sorunla karşılaşmadım. Kullanım da çok kolay, dilerseniz “sadece yürü” butonuna basarak ya da bir konum girerek yürüyüşünüze başlayabiliyorsunuz. Sürekli gittiğiniz yerleri favorilere alabiliyorsunuz. İngiltere menşeili bir uygulama ama harita sanırım google’dan hiçbir yabancılık hissettirmiyor.

İnsanların tek başına yürürken kendilerini güvende hisedememeleri çok üzücü. Bunu kabulleniyor değilim ama böyle bir durum var ve buna ihtiyaç oldukça çözümlerin sunulması iyi birşey. Şu an test aşamasında olan bir uygulama da “where you at”, gece kulübü gibi bir mekanda beraber geldiğiniz arkadaşlarla sizin bluetooth ve “micro-location” teknolojisi ile temasta kalmanızı sağlıyor. Hatta mekan sahipleri ile “SafeVenue” adını verdikleri programla işbirliği yapıyorlar, böylelikle mekan içindeki konumu bile takip edebileceksiniz.

💡 Siz de kendi adınıza düşünebilirsiniz; markanızla ve işinizde insanların en temel duygularından biri olan güvende hissetmek ve kafa rahatlığı için siz ne sunabilirsiniz?

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

2 yorum

Okumaya devam edin