Markaların Covid’le imtihanı

Herkes Covid-19 hakkında bir şeyler yapıyor. Büyük şaire selam vererek diyebiliriz ki kimimiz elini taşın altına koyuyor kimi nutuk söylüyor insanlık için.

Dolayısıyla evde kal mesajı yayınlayanları geçiyorum. Bağış yapmak güzel ama bence şirketler bilgi ve birikimlerini daha iyi şekilde kullanabilir, kullanmalı. Covid innovations adlı sitede bu konuda harekete geçenlerden yüzlerce örnek var dünyadan. Aralarında yemek siparişi verilecek dolayısıyla destek olunacak küçük işletmeleri duyuranlar var. Bağış amaçlı yeni ürün çıkaranlar var, gelirleri sağlık çalışanlarıyla paylaşılmak üzere. Evde kalırken yapılabilecekler hakkında fikirleri paylaşanlar var. Yemek tariflerinden, aktivitelere, oyunlara. Maske üretimine geçen kahve filtresi üreticileri veya (büyük boy petlerden) Pepsi şişeleyicileri var. Birçok alkollü içecek üreticisi de dezenfektan yapımına koyuldu bildiğiniz üzere.

Benim ilgimi çeken bir iki tanesini de ayrıca paylaşmak istedim. Belki size de ilham verir.

Remotesnacks isimli firma işyeri ortamındaki ikramlardan mahrum kalan çalışanlarınıza evlerinde biraz olsun keyiflendirmek için atıştırmalık paketler hazırlayıp gönderiyor. Firma elde ettiği gelirden, ön saflarda çalışan sağlık personelinin ihtiyaçları için de bir pay ayırıyor.

Secret Cinema film izlemeyi interakif hale getiren gizli gösterimler organize eden bir eğlence şirketi. Herkesin evde kaldığı bu günlerde bu deneyimi eve taşıyor, Secret Sofa etkinliğine hazırlanmanız için hafta içi aktivite, kostüm ve atıştırma önerileri veriyor, Cuma akşamları ise önceden sipariş ettiğiniz bu geceye özel seçilmiş Haagen-Dazs dondurmaları ile binlerce kişi ile aynı anda bu eğlence şölenine katılıyorsunuz. 

Oatly isimli İsveçli yulaf sütü markası, Kafa Dağıtma Hizmetleri Departmanı imzalı sıkıntıyı dağıtmak için bir çok ev yapımı -Oatly ambalaj ve ürünlerini içeren- oyun ve aktiviteler paylaşıyor. Size bir süreliğine yulaf içecekleri satma hevesimizi yitirdiğimiz için bunları yapmaya karar verdik, umarız sakıncası yoktur diyorlar. Bence zekice! 

Vietnam’da bir fırın Çin’e ihracat durduğu için çiftçinin elinde kalan inanılmaz boyuttaki ejderha meyvesi ile pembe bir ekmek üretmiş. İnsanlar bu fikre bayılmış ve uzun kuyruklar oluşturmuşlar. Biz de okuyoruz çok sayıda tarımsal ürün tüketiciyle buluşamadan ziyan oluyor. Fikir çok önemli değil asıl önemli olan bunu dert edinmek ve harekete geçmek.

Kimse markalardan dünyayı kurtarmalarını beklemiyor ama bu küçük dokunuşlar bence müşteri tarafından “daima” ödüllendiriliyor.

Bunu paylaşın
Tartışmaya katılın

Okumaya devam edin